Blagoslov adventskog vijenca i paljenje prve adventske svijeće


Blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve adventske svijeće, u subotu, 30. studenoga u župi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju prije svete mise u popodnevnim satima obilježen je početak došašća, duhovne priprave za Božić.

Osim župnika fra Bone Kovačevića sudjelovali su učenici osnovne škole, kandidati za krizmu i prvopričesnici, dječji župni zbor, ministranti, framaši i mnogobrojni vjernici. Pjevanje je animirao dječji župni zbor.

Obred blagoslova adventskog vijenca i paljenja prve adventske svijeće predvodio je župnik, a prvu adventsku svijeću upalili su učenici prvog razreda Emanuela Oršolić i Dorian Pejić.

Nakon blagoslovne molitve i škropljenja blagoslovljenom vodom, svečano je upaljena prva adventska svijeća uz razmišljanje nad riječima Bl.  Alojzija Stepinca koje je izrekao u različitim prigodama 1935. i 1937., a koje učvršćuju čovjekovu nadu.

Također, blagoslovljeni su i svi vjenčići koje su vjernici donijeli na blagoslov i ponijeli svojim kućama i svojim obiteljima kao simbol kršćanske priprave za Božić.

KT