Božićna duhovna obnova za djelatnike Ministarstva obrane i pripadnike Oružanih snaga BiH u Sarajevu i Livnu


U srijedu 18. prosinca u crkvi Sv. Ćirila i Metodija u Sarajevu održana je duhovna obnova katolika djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga BiH koji djeluju u Sarajevu, Palama, Rajlovcu, Pazariću, Butilama i Butmiru, na kojoj se okupilo oko 150 osoba, među kojima također ministrica obrane Marina Pendeš i generali Ivica Jerkić i Tomo Kolenda, kao i pripadnici sigurnosnih služba na službi u Sarajevu.

Nakon pokorničkoga bogoslužja, koje je predvodio kancelar Vojnog ordinarijata preč. Josip Tadić, osam svećenika i biskup Tomo Vukšić bili su na raspolaganju za ispovijed. Za vrijeme svete mise biskup Vukšić je pročitao svoju ovogodišnju okružnicu u povodu božićnih blagdana. Pjevanje je predvodio vlč. Marko Stanušić, a na kraju mise biskup je blagoslovio novu svečanu zastavu Vojnog ordinarijata, koja će biti na raspolaganje vjernicima vojne kapelanije Sv. Ivana Kapistrana sa sjedištem u Sarajevu. Nakon svete mise svi sudionici duhovne obnove bili su pozvani na božićni prijem u Domu oružanih snaga.

Sutradan 19. prosinca održana je na sličan način u Livnu zajednička duhovna obnova i božićna priprava, s prilikom za sakrament ispovijedi, za vjernike vojne kapelanije Sv. Mihovila arkanđela sa sjedištem u Čapljini i Sv. Nikole Tavelića sa sjedištem u Livnu, koju su predvodili vojni kapelani fra Mario Ostojić i don Ivan Turudić. Na ovoj duhovnoj obnovi vojnicima su se pridružili također pripadnici braniteljskih udruga, predstavnici lokalnih civilnih vlasti i policijskih snaga, umirovljeni časnici, te vojni biskup, general Jerkić i brigadir Zdravko Rezo, koji je zapovjednik toga cijelog područja. A nakon duhovne obnove, zapovjednik vojarne u Livnu pukovnik Marinko Romić priredio je božićni prijem za sve goste.

KT