Božićni domjenak u župi Jelah


Na blagdan Sv. Stjepana, 26. prosinca, upriličen je već tradicionalni božićni domjenak u župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu.

I ove je godine organiziran u suradnji s HKD Napredak-podružnica Tešanj i uz pomoć župljana. Domjenku je nazočio glavni imam Fuad ef. Omerbašić u pratnji svojih suradnika, kao i sveštenik pravoslavne crkve u Tešnju Miroslav Todorović.

Domjenku je prisustvovao i velik broj domaćih gospodarstvenika, prijatelja i dobročinitelja župe.

Na samom početku, ženski zbor HKD Napredak, usorske i tešanjske podružnice, pozdravio je okupljene izvedbama dviju božićnih pjesama, nakon kojih se obratio domaćin, župnik župe Jelah vlč. Ilija Marinović.

On je u svom obraćanju okupljene nazvao prijateljima jer su se dosad takvima i pokazali te im se zahvalio na potpori koju iskazuju. Na kraju je zaželio mir u srcima povodom božićnih blagdana te svima zaželio sretnu i uspješnu novu godinu sa što više lijepih događaja korisnih svima u zajednici.

Nakon župnika pozdrave okupljenima uputio je načelnik općine Tešanj Suad Huskić, koji je zaželio župniku i svim katoličkim vjernicima čestit Božić te izrazio dobre želje za godinu koja dolazi.

Večer se nastavila u ugodnu druženju i božićnom raspoloženju.

A.M./ KT