Sarajevo

Caritasov vrtić „Sveta obitelj“ posjetio „Zemlju prijateljstva i mira“


Djeca i odgojiteljice Caritasova Dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ i Produljenog boravka/Obiteljskog savjetovališta u Sarajevu, boravili su 11. srpnja na izletu u Fondaciji „Zemlja prijateljstva i mira“ koja se nalazi nedaleko od bh. prijestolnice.

Doček je priredio utemeljitelj fondacije Jean Claude Carreau koji je Zemlju prijateljstva i mira osnovao u znak sjećanja na kapetana Gillesa, njegovog sina koji je poginuo 22. srpnja 1995. u Butmiru, kao i za sve druge članove mirovnih trupa koji su stradali tijekom obavljanja svojih dužnosti na prostoru Balkana.
Izletu je nazočio i predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić koji je zajedno s djecom i ravnateljem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirkom Šimićem upalio svijeće mira kako bi zajedno odali počast svim stradalim žrtvama u prethodnom ratu.

Mališani su bili posebno radosni, a najviše ih je radovalo jahanje i mogućnost susreta (za neke prvi put) s konjima. Imali su priliku i šetati kroz šumu, praviti piknik na travi, igrati se, pjevati, skakati i uživati u ljepoti mjesta. Nakon šetnje organiziran je i roštilj.

Spomenimo kako je riječ o neprofitnoj fondaciji, osnovanoj u svrhu pružanja pomoći mladim osobama kroz provođenje različitih aktivnosti, naglašavajući one koje imaju humanitarni karakter. U humanitarnom djelovanju ogleda se i sličnost s djelovanjem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije koji po svojoj misiji služi za dobro svakog čovjeka, posebno onog koji je u potrebi.

KT