Domaljevac

Doček svetog Nikole


Slijedeći kršćansku tradiciju štovanja sv. Nikole, u župnoj crkvi sv. Ane u Domaljevcu priređen je 6. prosinca prigodan program u čast tog svetca.

Najmlađi su ga dočekali uz poučni program i molitvu, pjesmu, igrokaze i recitacije. „Naše ovogodišnje druženje prigodom svetog Nikole, biskupa oslovili smo pod geslom Život ispunjen dobrim djelima. Zašto život ispunjen dobrim djelima? Zato što nas današnji blagdan poziva da se preispitamo u svojim dobročinstvima po uzoru na svetoga Nikolu, biskupa čiji je život bio ispunjen dobrim djelima, postojanom vjerom, darežljivošću, molitvom i postom. Blagdan sv. Nikole, biskupa uči odrasle i djecu da je dobro uvijek jače od zla, darivanje bolje od sebičnosti i da, na koncu, Bog uvijek nagrađuje dobra djela bez obzira koliko bila mala i neznatna“, istaknuli su iz Frame Domaljevac koja je organizirala ovaj događaj.

Framaši i ministranti još ljepše su dočarali današnji blagdan poučnim igrokazom Pospanac piše svetom Nikoli (autorice s. Ane Čajko Šešerko, iz knjige Bog daruje, čovjek otkriva, Mali Koncil, studeni 2017., str. 32.) u izvedbi ministrantica Katarine i Veronike Koturić.

Program su animirali framaši i ministranti uputivši imendansku čestitku imenjacima sv. Nikole, biskupa. Za vrijeme programa pjevanje je animirala s. Ana Oršolić. „Nakon igrokaza, dobrodošlice i govora sv. Nikole i dijeljenja darova te veoma lijepog druženja uz pjesmu zahvali smo se dragom Bogu na ovom lijepom daru ljubavi kroz djelo sv. Nikole, biskupa već petu godinu te našim dobročiniteljima koji su nam omogućili darove za djecu. Na kraju programa djeca su se zahvalila i obećala da će im život biti ispunjen dobrim djelima!“, istaknuli su iz Frame Domaljevac.

KT