Sarajevo

Duhovna obnova za djelatnike Caritasa BiH


U samostanu i crkvi sestara Kćeri Božje ljubavi u Sarajevu 21. prosinca održana je ovogodišnja duhovna obnova i priprava na Božić za djelatnike Caritasa Bosne i Hercegovine.

Predvoditelj je bio je franjevac Franjevačke provincije Bosne Srebrene i profesor biblijskih znanosti Franjevačke teologije u Sarajevu dr. sc. fra Stipo Kljajić.

Ovogodišnja duhovna obnova imala je tri dijela: predavanje, ispit savjesti s mogućnošću osobne ispovijedi i euharistijsko slavlje. Predvoditelj je izabrao i predstavio temu Biblijsko poimanje čovjekove odgovornosti.

Tijekom jednosatnog predavanja predvoditelj je izabranu i jako zanimljivu temu kvalitetno predstavio i uprisutnio nazočnim djelatnicima Caritasa BiH. Snažnim izričajima, počevši od stvaranja svijeta i čovjeka pa do dolaska Isusa Krista, predvoditelj predstavio pojam odgovornosti s posebnim naglaskom i osvrtom na današnje vrijeme i ponašanje krštenika. Osobni svjedočki život kroz riječ i svakodnevno življenje najbolji su načini nošenja odgovornosti u Crkvi i u današnjem društvu.

Nakon predavanja svim nazočnim djelatnicima ponuđena je mogućnost osobne ispovijedi kod voditelja duhovne obnove. Nakon toga slavljena je misa u samostanskoj crkvi Kraljice Sv. Krunice kojoj je predsjedao fra Stipo Kljajić uz koncelebraciju ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića. Na kraju je pred relikvijama Drinskih mučenica izmoljena molitva za njihovo proglašenje svetima.

Ovogodišnja duhovna obnova završena je zajedničkom kavom u samostanskim prostorijama, a u večernjim satima upriličeno je predbožićno druženje djelatnika Caritasa BiH.

KT