Duhovsko molitveno bdijenje za krizmanike u Orašju


U subotu, 30. svibnja u večernjim satima u crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju u večeri uoči Duhova, upriličeno je molitveno duhovsko bdijenje.

Program bdijenja započeo je prinosom sedam svijeća na kojima su bili natpisi sedam darova Duha Svetoga. Za vrijeme prinosa svijeća jedna od krizmanica čitala je molitvu za sedam darova Duha Svetoga koju je napisao kardinal Alojzije Stepinac.

Također, na početku molitvenog duhovskog bdijenja jedan od krizmanika izmolio je Molitvu mladih Duhu Svetomu a na kraju župnik fra Bono Kovačević je udijelio blagoslov.

Molitveno duhovsko bdijenje animirali su krizmanici zajedno s župnikom fra Bonom kao pripravu za slavlje svete potvrde u subotu, 6. lipnja.

Osim krizmanika na molitvenom bdijenju sudjelovali su i roditelji te drugi vjernici.

Također, kao bliža priprava za blagdan Duhova upriličena je i devetnicu Duhu Svetomu. Prije večernjeg misnog slavlja upriličena je molitva za pojedini dan, krunica i litanije Duhu Svetomu. Nakon misnog slavlja svaki dan upriličeno je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Održano je osam klanjanja tijekom koji su razmatrana djela duhovnog milosrđa.

Krunicu Duhu Svetom animirali su krizmanici i ministranti.

Na početku molitvenog duhovskog bdijenja jedan od krizmanika izmolio je Molitvu mladih Duhu Svetomu a na kraju bdijenja župnik je udijelio blagoslov.

Ž.I., KT