Gosti iz Limburga nastupili na Stupu


Na Četrnaestu nedjelju kroz crkvenu godinu, 8. srpnja Ženski katedralni zbor iz Limburga animirao je svojim pjevanjem pučku sv. misu u župnoj crkvi u sarajevskom naselju Stup, nakon koje su održali i kratki koncert.

Euharistijsko slavlje predslavio je bivši stupski kapelan koji je sada na postdiplomskom studiju u Rimu don Dražen Kustura.

On je na početku misnog slavlja pozdravio goste te upoznao vjernike kako su Vrhbosanska nadbiskupija i biskupija Limburg nedavno potpisali sporazum o partnerstvu te je pozvao sve nazočne na molitvu za dobročinitelje. Posebno je istaknuo kako su za vrijeme rata i poslije u vrijeme obnove prijatelji iz ove biskupije darovali značajna sredstva za katolike u Bosni i Hercegovini.

Nakon sv. mise uslijedio je 20-minutni koncert na kojemu su gosti iz Limburga izveli nekoliko crkvenih kompozicija iz 17. stoljeća.

Vrijedi spomenuti kako su na svetkovinu svetih Petra i Pavla, 29. lipnja 2018. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić i biskup iz njemačkog grada Limburga dr. Georg Bätzing potpisali Sporazum o suradnji između Limburške biskupije i Vrhbosanske nadbiskupije.

KT