Humanitarna rukometna utakmica za obitelj Plavčić iz Bos. Grahova


U sportskoj dorani u Grudama odigrana je 11. veljače međunarodna prijateljska rukometna utakmica između HŽRK Grude i RK Trešnjevka Zagreb.

Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za humanitarnu akciju Pomozimo obitelji Plavčić koju organizira Udruga građanki Grahovo.

Nekoliko stotina gledatelja je uživalo u višestranom sportsko-zabavnom programu. Prvo je odigrana prijateljska rukometna utakmica između HŽRK Posušje – HŽRK Grude II u kojoj su bolje bile domaće igračice. Nakon njih su svoju utakmicu odigrale dvije ekipe iz grudske škole rukometa Rukomet-od prvog koraka do prvaka.

Uslijedio je središnji događaj dana i utakmica seniorskih ekipa HŽRK Grude i RK Trešnjevka Zagreb u kojoj su bile bolje grudske rukometašice i pobijedile rezultatom 31:20 te se tako revanširale gošćama za prošlogodišnji poraz.

U poluvremenu ove utakmice poslastica za gledatelje bila je utakmica najmlađih polaznika (2009/2010) škola rukometa HŽRK Grude i ŽRK Izviđač (odjeljenje Vitina). Kompletan program su uljepšale prelijepe grudske mažoretkinje.

Na utakmici je među gledateljima bio nazočan i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, a iz Bos. Grahova na utakmicu je stiglo i 20-ak župljana zajedno sa svojim župnikom, među njima I samohrani otac Viktor Plavčić sa svojim sinovima.

HŽRK Grude putem zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciji ove utakmice i akcije!

Narednih dana će predstavnici HŽRK Grude uručiti prikupljeni iznos novca Udruzi građanki Grahovo koja će ih upotrijebiti za adaptaciju kuće obitelji Plavčić u Grahovu.

KT