Mostar

Jubilarni Framafest raspjevao mlade


XX. Festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – Framafest održan je 28. listopada u Mostaru pod geslom ,,Dok me bude, Bogu svom ću pjevati“ .

Foto: Franjevačka mladež Bosne Srebrene

Foto: Franjevačka mladež Bosne Srebrene

Ovogodišnji jubilarni Framafest započeo je svečanom svetom misom koju je u crkvi Sv. Petra i Pavla predvodio pomoćni biskup banjalučki mons. Marko Semren uz koncelebraciju duhovnih asistenata bratstava u Frami Bosne i Hercegovine.

Biskup Marko je u svojoj homiliji podsjetio na Franjinu radost kojom je gorio za sve stvoreno te na njegovu neiscrpnu želju za pjesmom i pjevanjem čak i u najtežim trenutcima života. Nakon mise, uslijedila je podjela lunch paketa te tonska proba za izvođače u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače.

Festival je u Hrvatskom domu započeo u 16 sati, a službeno su ga proglasili otvorenim nacionalni duhovni asistent Frame Bosne i Hercegovine fra Domagoj Šimić i nacionalna predsjednica Frame Bosne i Hercegovine Doris Trogrlić. Nastupilo je 20 bratstava Frame koje je budnim okom pratio tročlani žiri: fra Tihomir Bazina, Sanja Grabovac i Marija Čolak.

Svi izvođači su bili izvrsni, no tri Frame su odnijele glavne nagrade. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Vitez s pjesmom Vitez u duši; zbor Frama Grada Zagreba s pjesmom Put ljubavi osvojio je nagradu za najbolji scenski nastup, a cjelokupni pobjednik je Frama Livno s pjesmom Pjevam ti, Bože.

U revijalnom dijelu programa hitove duhovne glazbe pjevala je ženska vokalna grupa sastavljena od bivših framašica iz Širokog Brijega, a publika je mogla čuti i prošlogodišnju pobjedničku pjesmu Auxilium Frame Tuzla.

Nakon proglašenja pobjednika, svi okupljeni su imali prigodu još jednom poslušati pobjedničku pjesmu te nakon toga poći kući. „Bogu hvala na još jednom susretu koji je uistinu odisao mladošću i veseljem te okupio stara i izronio neka nova prijateljstva. Do sljedećeg susreta u Sarajevu, mir i dobro!“, ističu framaši, a prenosi mrežna stranica Franjevačke mladeži Bosne Srebrene.

KT