Koraće

Kanonska vizitacija župe Koraće


U sklopu kanonske vizitacije u Derventskom dekanatu vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, pohodio je u ponedjeljak, 13. studenog župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću.

Predvodeći misno slavlje uz sudjelovanje 80-ak Koraćana i suslavlje domaćeg župnika fra Ivana Marića, derventskog dekana te župnika okolnih župa, kardinal je vjernicima pojasnio važnost vizitacije koju obavlja svake četvrte godine po dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije. Mjeseca studenoga, kanonskom vizitacijom iskazuje svoju pastirsku blizinu svećenicima koji u župama Derventskog dekanata djeluju u vrlo složenim uvjetima. Župljane, koji iako raseljeni, dolaze često u svoju župu na misu, ohrabrio je i potaknuo da čuvaju vjernost svojim korijenima, da ne prodaju očevinu, nego je predaju u nasljeđe svojoj djeci i unucima, koji se možda odvaže jednom vratiti na nju.

Svjestan svih teškoća koje su mještani Koraća prošli i prolaze, posvijestio je da ne očekuju od drugih da rješavaju njihove probleme, nego se sami trude, uzdajući se uvijek u Božju providnost.

U spontanom razgovoru s vjernicima poslije mise ih je informirao o životu nadbiskupije i odgovarao na njihova pitanja. 

B. Lukačević/ KT