Sarajevo

Kard. Puljić i mons. Vukšić izrazili blizinu kard. Bozaniću


Uslijed jakog potresa koji je u jutarnjim satima 22. ožujka pogodio Zagreb, nadbiskup i metropolita vrhbosanski Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor dr. mons. Tomo Vukšić izrazili su svoju blizinu zagrebačkom nadbiskupu Josipu kard. Bozaniću.

Njihovu poruku solidarnosti prenosimo u cijelosti:

Uzoriti gospodine kardinale!

Dok proživljavamo ovu tešku kušnju i borbu s koronavisom, danas samo dobili tužnu vijest da je u jutarnjim satima grad Zagreb pogođen teškim potresom.

Prateći fotografije koje TV prikazuje, uočavamo velike posljedice tog potresa, ali i opterećenje na ljudima kako zaštititi život od potresa i kako spriječiti nemilu zarazu koja hara prostorima.

Posebno smo s tugom pratili posljedice na katedrali i na drugim crkvama. Ali još je bolnije vidjeti broje bolesnike koji se moraju skloniti da ne budu pod vedrim nebom, a u strahu od novog naleta.

Sve nas je to potreslo i potaknulo na pojačanu molitvu, preporučujući našoj Nebeskoj Majci da stoji uz naš križ kušnje da prebrodimo i iz kušnje izađemo prokušaniji i vjerniji Bogu.

Ovim pismom izražavamo svoju blizinu i solidarnost s Vama kao nadpastirom te mjesne Crkve kao i sa svima koji prolaze ovo iskušenje. S Vama smo u molitvi da Bog zaustavi zlo širenja virusa i ohrabri ljude da se nose s posljedicama potresa.

Uz najsrdačnije pozdrave, ujedinjeni smo s vama u Gospodinu!

Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolita vrhbosanski

dr. mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor