Sarajevo

Kard. Puljić primio vlč. Alexisa Leprouxa


Vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić u posjet je, 18. svibnja, primio svećenika iz Francuske vlč. Alexisa Leprouxa koji je došao u pratnji Sabrine Čović Radojičić.

Uz iskrene pozdrave i dobrodošlicu kardinal im je zahvalio na posjetu i zanimanju o Katoličkoj Crkvi u BiH i međureligijskom dijalogu.

Potom je gosta iz Francuske upoznao s trenutnom situacijom Katoličke Crkve u BiH. Kard. Puljić je podcrtao kako je "sve manje vjernika zbog raznih teških situacija koje su ih zadesile". Na poseban način bio je to rat koji je prepolovio broj vjernika u našoj Nadbiskupiji, a danas tome doprinosi negativan priraštaj, jer je sve manje djece u obiteljima. Također, i iseljavanje posljednjih godina postalo je trend, te sve više mladih obitelji napušta ovu zemlju ne vidjevši u njoj budućnosti ni perspektivu. Ali to ne pogađa samo nas Hrvate-katolike, tako je i s ostala dva naroda", zaključio je kardinal te se posebice osvrnuo na pitanje međureligijskog dijaloga u BiH, ističući kako dijalog nema alternativu.

"Mi kao vjernici, ali prije svega kao ljudi, moramo živjeti s drugima i drugačijima u ovoj zemlji. Dijalog ne vrijedi samo za nas koji smo u duhovnom staležu, nego dijalog treba biti obveza i poslanje za sve ljude, jer samo tako možemo graditi pravedno i jednako društvo za sve narode i vjernike koji ovdje žive", rekao je nadbiskup u miru.

D.M., Ž.I., KT