Sarajevo

Kardinal u božićnom pohodu Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije


Nadbiskup vrhbosanski Vinko kard. Puljić posjetio je u subotu, 22. prosinca zajednicu umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Kako je običavao i posljednjih godina, kardinal Puljić je uoči svetkovine Božića slavio jutarnju sv. misu u kapeli Svećeničkog doma, a u suslavlju je bilo oko 15-ak svećenika koji se trenutno nalaze u domu te ravnatelj doma vlč. Fabijan Stanušić.

U homiliji kardinal Puljić osvrnuo se na pročitani evanđeoski odlomak o molitvi Veliča Blažene djevice Marije. Podcrtao je da su u tu molitvu uključeni svi vjernici te da se u njoj svi mi pridružujemo Marijinoj hvali nebeskom Ocu za sve milosti koje nam On neumorno daruje.

Nakon bogoslužja uslijedio je zajednički doručak uz druženje i ugodan razgovor u blagovanici doma. Tom prigodi kardinal je umirovljenim svećenicima poklonio sklopive štapove za šetnju. Ravnajući se prema sebi i svojim godinama, kako je rekao, kardinal Puljić smatrao je korisnim svojoj subraći u svećeništvu darovati nešto korisno i praktično za njihovu dob. Netko od nazočnih je tada dobacio kako je ljubav dosjetljiva te su svi izrazili svoju zahvalnost na daru i nadbiskupovom posjetu.

KT