Sarajevo

Kardinal Vinko čestitao Pesah


Uoči židovskoga blagdana Pesaha, vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić uputio je čestitku gosp. Jakovu Finciju i Jevrejskoj zajednici u BiH.

Spominjući se da je riječ o blagdanu Pesahu 5780. godine židovskoga kalendara, koja bi trebala biti obilježena tradicionalnim Sederom 8. travnja u 12:00h, kardinal je najprije izrazio žalost će to ove godine, zbog pandemije koronavirusa, biti odgođeno.

"Obilježavanjem Pesaha posebno se Bogu zahvaljuje za izlazak iz ropstva u život slobode. Ove godine će se to obilježiti po obiteljima. I danas molimo Boga da nas oslobodi od ove pandemije zaraze, da možemo dostojanstveno ljudski živjeti", napisao je vrhbosanski nadbiskup te uputio čestitke cijeloj Jevrejskoj zajedniciu BiH.

"To slavlje obilježava simbol slobode, za koju se zajednički trajno zauzimamo, jer sloboda čini sastavni dio čovjekovog dostojanstva. Pogotovo sloboda koju Bog daje u duši i u srcu,  a onda i u zajednici. Radujući se s vama Božjem daru slobode iskreno pozdravljam i izražavam još jednom čestitke", poručio je kardinal Vinko Puljić.

KT