Livno

Kateheza za obitelji „Bog – Izvor majčinstva“


Druga u nizu kateheza za obitelji na temu „Bog – Izvor majčinstva“ održana je u Livanjskom dekanatu 9. lipnja u pastoralnom centru župe Svih Svetih u Livnu.

U organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održana je kateheza za obitelji u Banjolučkoj biskupiji, u sklopu priprave za Obiteljski dan za BiH koji će biti upriličen 29. srpnja u crkvi Svete Obitelji na Kupresu, te kao priprava za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu pod geslom Obitelj – izvor života i radosti.

Kateheza je organizirana u suradnji s dekanom fra Vinkom Sičajom, a predvodila ju je s. M. Danica Bilić, Služavka Malog Isusa, uz suradnju Radmile Dadić i Kristijana Škore. Na susretu je sudjelovalo oko 40-ak osoba među kojima su bili livanjski framaši, treći red Sv. Franje i obitelji s djecom.

S. Danica je na slikovit i pristupačan način u duhu blagdana Srca Marijina sudionike kateheze pozvala da na svoj način opišu svoje iskustvo obitelji u kratkim riječima na papir. Posebno je bila obrađena tema majčinstva te istaknuta uloga majke kao darovateljice života.

Prema riječima sudionika, iz kateheze je proizašlo mnogo dobrih pouka. Radmila Dadić je dala svoje svjedočanstvo o obitelji, o teškom putu i borbama koje je imala kao supruga i majka.

Na kraju su sudionici dobili upitnike u kojima su izrazili svoje dojmove o susretu, kao i prijedloge kako ubuduće raditi na promicanju obiteljskog života. „Nadamo se da ćemo ovim susretima potaknuti obitelji na djelotvornije ostvarivanje ljubavi u konkretnim životnim okolnostima“, istaknuli su organizatori ovog duhovnog događaja.

Fra Emanuel Radić / KT