BiH

Krizma u Zoviku, Tesliću, Varešu i Brezi


Nadbiskup vrhbosanski Vinko kard. Puljić, 7. travnja, pohodio je župe Sv. Franje Asiškog u Zoviku i Sv. Josipa u Tesliću kako bi podijelio sakrament potvrde, dok je 8. travnja, također zbog krizme, pohodio župe Sv. Mihovila arkanđela u Varešu i Sv. Barbare u Brezi.

Foto: Radio Bobovac; Krizma u Varešu

Foto: Radio Bobovac; Krizma u Varešu

U župi Sv. Franje Asiškog u Zoviku, 7. travnja, poslije svečanog dočeka i blagoslova s Presvetim oltarskim sakramentom te ispitivanja krizmanika, kard. Puljić predsjedao je euharistijskim slavljem kojem su koncelebrirali župnik fra Marko Stjepanović te svećenici iz okolnih župa. Tom prigodom vrhbosanski nadbiskup podijelio je sakrament potvrde za 15 krizmanika pred velikim brojem vjernika.

Krizma u Zoviku

Istoga dana, kard. Vinko predvodio je misno slavlje podjele krizme i u župi Sv. Josipa u Tesliću. Nakon što su dvoje krizmanika, koji su imali primiti sakrament potvrde, sa svojim obiteljima i kumovima dočekali nadbiskupa, uslijedio je blagoslov i molitva za okupljene vjernike i njihovu župu te samo slavlje euharistije. U koncelebraciji, uz župnika vlč. Ivana Ravlića, sudjelovala su još četvorica svećenika iz susjednih župa.

Krizma u Tesliću

U nedjelju, 8. travnja, u prigodi podjele sakramenta potvrde, nadbiskup Puljić posjetio je župu Sv. Mihaela arkanđela u Varešu. Po svečanom dočeku i blagoslovu s Presvetim oltarskim sakramentom uslijedilo je ispitivanja 35 krizmanika i krizmanica. Euharistijskom slavlju, kojim je predsjedao vrhbosanski nadbiskup, koncelebrirali su župnik fra Mirko Majdndžić i fra Ilija Božić iz Gospinog svetišta u Olovu.

Krizma u Brezi

Istoga dana, kardinal je podijelio krizmu za dvoje krizmanika u župi Sv. Barbare u Brezi gdje su ga srdačno dočekali župljani. Potom je uslijedila molitva za okupljene te blagoslov s Presvetim. Svetoj misi, koju je predslavio kard. Vinko, koncelebrirali su još domaći župnik mons. Anto Čosić i župnik iz Ilijaša vlč. Zdenko Spajić.

Krizma u Brezi

KT