Sarajevo

KŠC "Sv. Josip": Božićni koncert i bazar u znaku radosti i solidarnosti


Katolički školski centar "Sv. Josip" organizirao je u Sarajevu 15. prosinca Božićni koncert i bazar pod nazivom „Anđeli Božića“, tradicionalni događaj s humanitarnom svrhom posvećen najradosnijem kršćanskom blagdanu.

Foto: Lidija Pavlović-Grgić

Foto: Lidija Pavlović-Grgić

Božićni koncert u prepunom Auditoriju Katoličkog školskog centra (KŠC) Sv. Josip donio je bogat program u kojem su nastupili zborovi učenika osnovne i medicinske škole te orkestar KŠC-a uz nazočnost pomoćnog vrhbosanskog biskupa i promicatelja katoličkog školstva u Bosni i Hercegovini Pere Sudara, svećenika, časnih sestara, djelatnika KŠC-a, učenika i njihovih roditelja te drugih uzvanika.

Na početku programa riječi pozdrava i dobrodošlice uputio je ravnatelj KŠC-a vlč. Mario Ćosić. Kazao je kako je prvotni cilj ovog dobrotvornog događaja kojeg godinama pripremaju KŠC-ovi učenici, roditelji i djelatnici podsjetiti na poruke Božića i donijeti radost.

„Svoju ćemo radost pokazati sudjelujući u bazaru čiji je smisao obnoviti Božjeg dolaska među nas, biti anđeli Božića svima onima koji će po našoj ljubavi osjetiti i doživjeti da su i oni miljenici Božji. Bog neka nagradi našu darežljivost. Posebno me raduje činjenica da je ovo dan u kojemu naši učenici uz pomoć svojih roditelja i djelatnika daju najbolje od sebe za njihove prijatelje te tako šire radost, ljubav, mir, solidarnost i osjećaj za drugoga, kao i mnoge druge plemenite osobine bez kojih je nemoguće imati dobro danas i nadati se boljemu sutra“, rekao je ravnatelj Ćosić zahvalivši svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog događaja te zaželjevši svima blagoslovljen i radostan Božić.

Potom su nazočni uživali u božićnim pjesmama, među kojima su se našle On dolazi da spasi nas, Klanjam ti se Kraljiću, Zdravo budi, Marijo, Plava uspavanka i Svim na zemlji, kao i u prikazu Svete Obitelji.

„Doista mi je velika radost da mogu u ovome trenutku zahvaliti svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali da nam dočarate jednu veliku tajnu – tajnu čovjeka i tajnu Boga u jednome“, kazao je biskup Sudar zahvalivši svim zaslužnima za ovaj program od učenika do svih drugih kojima je na srcu ovaj KŠC. Poželio je da svi s ovog događaja ponesu poruke o tomu kako to Dijete može spasiti svijet. „Svijet se spašava ako u srcu svakog čovjeka bez obzira koliko živio i doživio ostane barem malo mjesta za dijete“, poručio je biskup podsjetivši da je sveta zadaća KŠC-a voljeti djecu i učiti ih radovati se životu.  

Nakon glazbenih točki okupljeni su u dvorištu škole posjetili štandove bazara koji je i ove godine ponudio djelo vrijednih ruku – božićne kolače, rukotvorine, blagdanske ukrase, čaj, kuhano vino, roštilj... Kušali su jela svojstvena Božiću i unatoč snijegu i hladnoći uživali u ozračju adventa i iščekivanja Isusova rođendana.

L.P.G.