Žepče

Medijska radionica u Glazbenoj školi u Žepču


U Glazbenoj školi "Katarina Kotromanić - Kosača" u Žepču, za njezine učenike i djelatnike upriličena je medijska radionica u sklopu projekta "Škola volonterizma".

Riječ je o projektu kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, čiji su djelatnici Miroslav Gracić i Josipa Prskalo održali radionicu o osnovama pisanja vijesti i osnovama fotografije.

Najprije ih je dočekao vjeroučitelj Branko Radoš s kojim su sve i organizirali, a potom je okupljene pozdravio i ravnatelj škole Pero Zekić.

Okupilo se 20-ak učenika i djelatnika koji su u prvom dijelu nešto više čuli o pisanju vijesti te su kroz igru, prezentaciju s primjerima i pravilima za pisanje vijesti potom i sami pristupili pisanju iste. Vijesti koje su sudionici podijeljeni u skupine pisali pročitane su te je uslijedio kritički osvrt.

U drugom dijelu posvećenom fotografiji, okupljeni su kroz brojne primjere, objašnjenja, pravila i savjete mogli čuti više o njezinu nastanku, žanrovima i perspektivama.

Uslijedio je praktični dio gdje su sudionici, također podijeljeni u skupine, fotografirali nešto po osobnom izboru te su fotografije potom komentirane.

KT