Novi Šeher

Medijska radionica za grupu krizmanika iz Novog Šehera


U župi Sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru, 14. svibnja, djelatnici Katoličkog tjednika pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), održali su medijsku radionicu u sklopu projekta „Škola volonterizma“, za jednu grupu krizmanika.

Na radionici je sudjelovalo 20-ak krizmanika, a djelatnike MCVN-a Davora Krajinovića i Josipu Prskalo, dočekao je župni vikar fra Ivan Jaković.


Susret je započeo upoznavanjem, a potom je uslijedila radionica iz dva dijela. U prvom dijelu mladi su se, kroz igru i prezentaciju s konkretnim primjerima, upoznali s osnovama pisanja vijesti te su imali praktični dio samostalnog pisanja vijesti u grupama, koje su po završetku čitali i komentirali s edukatorima.


Potom su im, nakon pauze tijekom koje su se krizmanici opustili uz zanimljivu igru, predstavljena osnovna pravila kada je riječ o fotografiranju što je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima fotografija. Nakon teorijskog dijela učenici su imali zadatak napraviti nekoliko fotografija i kao grupa predstaviti najbolju koju je edukator pogledao i prokomentirao uz savjete što se može poboljšati.

Djelatnici MCVN-a na kraju susreta zahvalili su župniku fra Josipu Tomasu i vikaru fra Ivanu na suradnji i otvorenosti za nove projekte, kao i krizmanicima na njihovu aktivnom sudjelovanju. Susret je završen zajedničkim fotografiranjem.


Napomenimo da projekt Škola volonterizma provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s MCVN-om.

KT