Radunice

Medijska radionica za mlade animatore


Djelatnici Katoličkog tjednika pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije, održali su, 11. srpnja u župi Sv. Ane Radunice, u sklopu specijalizacije animatora medijsku radionicu.

Riječ je o nizu radionica u sklopu projekta Škola volonterizma koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije.

Pri dolasku i prije same radionice, djelatnike Katoličkog tjednika, Miroslava Gracića i Josipu Prskalo dočekala je Valentina Gluvić, djelatnica NCM-a i voditeljica kampa tijekom kojeg se provodi specijalizacija.

Susret je započeo predstavljanjem djelatnosti Katoličkog tjednika, Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije i samog projekta Škola volonterizma.

Nakon toga uslijedilo je međusobno upoznavanje te predstavljanje tijeka radionice koja se sastoji iz dva dijela.

U prvom dijelu učenici su se, kroz igru i prezentaciju s konkretnim primjerima, upoznali s osnovama pisanja vijesti te su imali praktični dio samostalnog pisanja vijesti u grupama, koje su po završetku čitali i komentirali s edukatorima.

Potom su im predstavljena osnovna pravila kada je riječ o fotografiranju što je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima fotografija. Nakon teorijskog dijela učenici su imali zadatak napraviti nekoliko fotografija i kao grupa predstaviti najbolju koju je edukator pogledao i prokomentirao uz savjete što se može poboljšati.

Djelatnici MCVN-a zahvalili su se na kraju radionice animatorima na aktivnom sudjelovanju i velikom zanimanju te djelatnicima NCM-a za mogućnost održavanja radionice.

KT