Busovača

Medijska radionica za srednjoškolce iz Busovače


U Busovači, 18. svibnja u Srednjoj školi „Busovača“, djelatnici Katoličkog tjednika pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), održali su medijsku radionicu u sklopu projekta „Škola volonterizma“.

Na radionici su sudjelovali učenici 2. razreda Prometne škole i 3. razreda Gimnazije, ukupno njih 30, a djelatnike MCVN-a Miroslava Gracića i Josipu Prskalo, dočekala je profesorica hrvatskog jezika, Irena Čavara.

Susret je započeo predstavljanjem djelatnosti Katoličkog tjednika, Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije i samog projekta Škola volonterizma koji provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s MCVN-om.

U nastavku je uslijedilo međusobno upoznavanje te radionica iz dva dijela. U prvom dijelu učenici su se, kroz igru i prezentaciju s konkretnim primjerima, upoznali s osnovama pisanja vijesti te su imali praktični dio samostalnog pisanja vijesti u grupama, koje su po završetku čitali i komentirali s edukatorima.

Potom su im predstavljena osnovna pravila kada je riječ o fotografiranju što je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima fotografija. Nakon teorijskog dijela učenici su imali zadatak napraviti nekoliko fotografija i kao grupa predstaviti najbolju koju je edukator pogledao i prokomentirao uz savjete što se može poboljšati.

Djelatnici MCVN-a na kraju susreta zahvalili su, ravnatelju Stipi Krišti koji ih je također došao pozdraviti, kao i prof. Ireni i naravno srednjoškolcima, na prilici za održavanje radionice i aktivnom sudjelovanju.

KT