Sarajevo

Medijske radionice tijekom akcije „72 sata bez kompromisa“


U petak 25. rujna, djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije upriličili su, za sudionike volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ praktične medijske radionice u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu.

Riječ je o medijskim radionicama u sklopu projekta Škola volonterizma, kojeg NCM već treću godinu realizira zajedno s MCVN-om.

Kroz radionice, koje su vodili djelatnici MCVN-a Tina Matić Ilić i Miroslav Gracić, okupljeni su u prvom dijelu nešto više čuli o pisanju vijesti na praktičnom primjeru, te su i sami pristupili pisanju vijesti, odnosno kraćeg izvješća o prvom danu akcije 72 sata bez kompromisa. Vijesti koje su sudionici podijeljeni u skupine pisali pročitane su te je uslijedio kritički osvrt.

U drugom dijelu posvećenom fotografiji, mladi su kroz brojne primjere, objašnjenja, pravila i savjete mogli čuti više o njezinu nastanku, žanrovima i perspektivama. Uslijedio je praktični dio gdje su, također podijeljeni u skupine, snimali fotografije koje bi mole pratiti prethodno napisanu vijest.

J.P., KT