Međuprovincijski seminar za postulantice i novakinje


U Kući Božjega milosrđa u Bukovici, kod Tomislavgrada, od 26. do 28. studenoga upriličen je međuprovincijski seminar za postulantice i novakinje Školskih sestara franjevki.

Na seminaru, koji je vodila s. Franka Bagarić, sudjelovale su postulantica Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina Mateja Mihaljević, a iz Mostarske provincije postulantica Veronika Radišić te novakinje s. Jelena Naletilić i s. Ružica Džolan. Seminaru se pridružila i kandidatica Anamarija Bakula, javlja redovnistvo.ba.

Voditeljica seminara tijekom dva dana izlagala je o temi Uvod u meditaciju, a geslo susreta bilo je Život biram. Kroz svakodnevna razmatranja i susrete sudionice su nastojale u sebi i drugima pronalaziti Isusa, živoga Boga, koji je za sebe rekao da je život te se za njega uvijek iznova odlučivati. S. Franka govorila je i o važnoj pretpostavki molitve: «da je Bog već tu s nama». Također, dotaknuta je i temu Isusove molitve, molitvenih gesta i različitih vrsta meditacije, sve s ciljem da te izvanjske geste i simboli pridonesu da iskra Božje prisutnosti u svakoj sudionici postane oganj ustrajnoga i vjernoga služenja.

Ž.I., KT