Sarajevo

Ministar Grlić Radman susreo se s provincijalom Dadićem


Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić susreo se 24. svibnja u sarajevskom hotelu "Holiday" s hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Grlićem Radmanom.

Foto: bosnasrebrena.ba

Foto: bosnasrebrena.ba

Na susretu su se dotaknuli važnih aktualnih tema, ponajprije onih vezanih za cjelokupno stanje u Bosni i Hercegovini. Provincijal je ministru Radmanu zahvalio za dosadašnju pomoć koju je hrvatska Vlada pružila projektima Franjevačke provincije Bosne Srebrene, koji su od velike važnosti za njezine franjevce, ali i za opstanak i prosperitet hrvatskoga katoličkog puka u BiH.

Ujedno je izrazio nadu da će Vlada Republike Hrvatske prepoznati i podržati projekt predstojeće obnove dijela zgrade franjevačkog samostana u sarajevskom naselju Kovačići, kao i neke druge važne projekte.  

Inače, susret provincijala i ministra Grlića Radmana održan je na dan kada se u Sarajevu održava Forum Europske unije koji se bavi strategijom za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), kao i godišnji sastanak Vijeća jadransko-jonske inicijative (JJI), objavljeno je na bosnasrebrena.ba.

J.P., KT