Voljice

Misa i molitva za pokojnog svećenika i književnika


U povodu 10. obljetnice smrti vlč. Stjepana Džalte na mjesnom groblje Vaganjac i filijalnoj crkvi Sv. Ane u Voljicu kod Uskoplja 24. rujna slavljena je misa za pokojnog svećenika i književnika.

Molitvu na grobu vlč. Džalte predvodio je  vlč. Pavo Nikolić

Molitvu na grobu vlč. Džalte predvodio je vlč. Pavo Nikolić

Kao i prethodnih godina, najprije je na groblju kod groba vlč. Džalte upriličena molitva za pokojnika, koju je predvodio vlč. Pavo Nikolić, župnik u Glavicama kraj Bugojna. Potom je predstavio misno slavlje u crkvi Sv. Ane, javlja KTA.

Koncelebrirali su vlč. Jure Gavranić, vlč. Žarko Vujica i vlč. Josip Lebo, a sudjelovali su rodbina i vjerni puk mjesta Voljice.

Pozdravljajući nazočne, vlč. Nikolić je spomenuo da su ovakvi susreti prigoda da se sjetimo svojih pokojnika, otmemo ih zaboravu i molimo za pokoj njihovih duša. Podsjetio je da je život pokojnika započeo u tom mjestu te kako je izvršavao svoje svećeničko poslanje u različitim župama, a na kraju zemaljskog puta ponovno se vratio u svoj zavičaj. Na kraju je predsjedatelj slavlja pozvao nazočne da se mole za pokojnika, kao i za sve žive svećenike.

KT