Sarajevo

Misa zahvalnica za učenike KŠC-a „Sveti Josip“


U sarajevskoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu 8. lipnja održana je misa zahvalnica za učenike Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“.

Misno slavlje u povodu kraja školske godine predvodio je odgojitelj u Internatu Sveti Josip vlč. Ljubo Zelenika, a sudjelovali su učenici i nastavnici KŠC-a sa Stupa.

U prigodnoj propovjedi vlč. Ljubo osvrnuo se na evanđeoski ulomak koji govori kako Isus liječi 10 gubavaca te kako se jedan ozdravljeni vratio Isusu zahvaliti, a ostalih devet to nije učinilo. U svjetlu tih riječi nazočnima je progovorio o zahvalnosti.
 

„Samo jedan od devetorice bio je zahvalan jer je dobio zdravlje, a i novi ulazak u društvo jer su gubavci bili izopćeni iz društva. Mi imamo sve. Obitelj školu čiste učionice, dobre nastavnike i drugo, a pitanje je koliko nas zahvaljuje Bogu. Kome smo mi slični – ovomu jednom zahvalnom ili ovoj devetorici nezahvalnih? (…) Ali tu je Srce Isusovo da nas opomene da budemo zahvalni i Bogu i roditeljima i učiteljima i prijateljima?“, kazao je vlč. Ljubo.

Na kraju je pozvao sve nazočne da Bogu iskažu zahvalnost riječima: „Hvala što postojiš.“

KT