Misnim slavljem u Orašju obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


U srijedu, 18. studenoga 2020. u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje započeo je u večernjim satima molitvom krunice.

Molilo se za pokojne branitelje i civilne žrtve rata, za iscjeljenje svih koji su na bilo koji način bili ranjeni posljedicama ratnih stradanja, kao i za obraćenje onih koji prouzročili velike nevolje i boli, sastavljenom od razmišljanja nad odabranim otajstvima Kristova života.

Za vrijeme krunice, prenosi KTA, okupljeni su razmišljali nad odabranim otajstvima Kristova života uz priložene molitve za pokojne. Nakon molitve krunice molili su litanijske zazive za pokojne, a zatim je uslijedilo Misno slavlje za poginule branitelje i civilne žrtve rata.

Prije završnog misnog blagoslova vjernici su se uputili ispred crkve i pred križem od svijeća izmolili Litanije za Domovinu i Molitvu za dar ljubavi i opraštanja. Potom su izmolili opijelo za poginule branitelje i civilne žrtve rata. Program obilježavanja uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje završen je blagoslovom.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja, vjernici župne zajednice u Orašju pozvani su da u svojim domovima zapale svijeću u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama te se duhovno u molitvi povežu kao zajednica vjernika, a u 18 sati znakom zvona sa župne crkve u svojim obiteljima izmole Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za sve poginule i stradale u ratovima i zahvale se za dar slobode i mole za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine po zagovoru zaštitnika ove župe blaženog Alojzija Stepinca.

J.Vr.,KT