Misom i koncertom obilježeno 20 godina Frame na Kočerinu


Na Kočerinu je u nedjelju 13. rujna proslavljena 20. obljetnica djelovanja mjesnog bratstva Franjevačke mladeži.

Proslava 20. godina Frame Kočerin

Proslava 20. godina Frame Kočerin

Program je počeo predavanjem fra Mire Šege, prvoga duhovnog asistenta Frame Kočerin i svjedočanstvom bivše članice Frame Željke Topić. Potom je slavljena misa tijekom koje su bili obredi primanja i obećanja u Frami. Misu je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame. Tijekom mise pjevao je zbor koji je bio sastavljen od svih naraštaja Frame.

Za proslavu obljetnice tiskana je posebna brošura o Frami Kočerin, a cijelo događanje odvijalo se pod geslom Veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva.

Nakon mise i obreda u crkvi svečanost se nastavila ispred kočerinske crkve gdje je održan koncert duhovne glazbe. Na sceni, u podnožju prikaza najvećeg lika sv. Franje na svijetu, smjenjivali su se glazba, dramski program i svjedočanstva. Nakon pozdrava predsjednice Frame Mije Galić, uslijedilo je prvo javno izvođenje nove pjesme Frame Kočerin, svojevrsne himne proslave, s nazivom Dođi i raduj se. Pjesmu je napisao Jozo Mikulić, te je u suradnji s Jelenom Sesar uglazbio.

Tijekom koncerta, koji je bio prenošen uživo na svim platformama RTV HB, nastupili su fra Luka Ćorić, Frama Kočerin, Jelena Skoko, Leron Lasić, Frama Čerin, Drina Dodig i fra Marin Karačić. Dramski komad pripremili su članovi Frame Kočerin. Svjedočanstva su čitali Antonia Kvesić i David Udovičić. Voditelji programa bili su Iva Ljubić i Matej Vukoja. Na kraju koncerta zahvalu je izgovorio fra Mario Knezović, mjesni župnik i duhovni asistent Frame. Kraj koncerta obilježio je nastup svih izvođača i svečani vatromet.

J.Vr.,KT