Sarajevo

Mjesečna duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva


Duhovna obnova pod vodstvom mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa BiH održana je u nedjelju 12. siječnja na blagdan Krštenja Gospodinova u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu i u organizaciji sestara Kćeri Božje ljubavi.

Foto: Ivan Popović

Foto: Ivan Popović

Na mjesečnoj duhovnoj obnovi za redovnice grada Sarajeva u organizaciji sestara Kćeri Božje ljubavi sudjelovalo je 70-ak redovnica.

Voditelj je u svom predavanju o temi Mjesto redovnice u životu Crkve i sestarske zajednice dao nekoliko naglasaka: Moje redovničko zvanje treba imati širinu s obzirom na Crkvu i na prostor življenja – te u tom smislu kazao da je od presudne važnosti spremnost svake redovnice da se svojim ljudskim, kršćanskim i redovničkim kvalitetama ugrađuje u život mjesne Crkve i društva temeljem Evanđelja i poslanja svoje redovnička zajednice, prenosi redovnistvo.ba.

Drugi naglasak: Moje redovničko zvanje i poslanje u mome samostanu – Predavač je potaknuo okupljene redovnice da odgovorno, nesebično i s ljubavlju obnašaju službu koja im je povjerena, ali i da izgrađuju “potrebnu i očekivanu samostalnost u svojoj redovničkoj svakodnevici te grade zdrave i potrebne kontakte”.

Na kraju svoga predavanja mons. Knežević ohrabrio je sudionice duhovne obnove da ne klonu duhom nego da hrabro kroče naprijed i grade zdravu klimu u svojim zajednicama te da budu snažna potpora i primjer mladim susestrama u rastu i sazrijevanju njihova zvanja.

Nakon predavanja slijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i osobna ispovijed. Euharistijsko slavlje, također je predvodio mons. Knežević. U propovijedi pozvao je okupljene redovnice da u duhu liturgije blagdana Krštenja Gospodinova vrednuju svoje krštenje kako bi snagom krsne vjere, za koju su na njihovu krštenju posvjedočili roditelji i kumovi, tu vjeru i dalje izgrađivale u svome zvanju i poslanju.

Liturgijsko pjevanje animirala je s. Bernarda Horvat.

KT