Mlada misa fra Augustina Čordaša


Fra Augustin Čordaš je 23. srpnja u Mostaru u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla proslavio mladu misu. Podsjetimo, fra Augustin je 25.lipnja zaređen za svećenika...

 

Osim fra Augustina, hercegovački fratri u zajedništvu s Božjim narodom obogaćeni su s još dva mladomisnička slavlja budući da je fra Alen Pajić proslavio mladu misu 16. srpnja.

Njima će se pridružiti fra Zvonimir Pavičić koji će 30. srpnja imati mladu misu.

Fra Augustin je rođen 21. prosinca 1989. u Sarajevu, a u Mostaru je završio osnovnu i srednju školu. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja javio se u Provincijalat hercegovačkih franjevaca te biva primljen i 8. rujna 2008. započinje godinu postulature.

Nakon postulature obukao je franjevački habit te ušao u novicijat. Na Humcu je 15. srpnja 2010. položio svoje prve privremene zavjete, a potom je otišao na bogosloviju u Zagreb gdje je na Katoličkom bogoslovom fakultetu studirao i diplomirao u rujnu 2016.

U Međugorju 2014., na blagdan Uzvišenja svetoga Križa položio je svoje doživotne (svečane) zavjete. Na blagdan Sv. Stjepana, đakona i prvomučenika, 26. prosinca 2016., za vrijeme svečane večernje mise u župnoj Xrkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, biskup mostarsko-duvanjski mons. Ratko Perić podijelio mu je sveti red đakonata.

Sve ovogodišnje mladomisnike preporučamo u Vaše molitve. Neka ih milosrdni Bog obilno ispuni svojom milošću da postojano, ponizno i požrtvovno služe svima kojima su poslani!

 

KT