Zenica

Mlada misa fra Dejana Međugorca u župi Čajdraš


Svečanim misnim slavljem u župi Srca Isusova u Čajdrašu, 19. svibnja, proslavljena je mlada misa fra Dejana Međugorca. Koncelebriralo je 12 svećenika, a propovijedao fra Damir Čikara, župnik u Drnišu, u kojoj je mladomisnik župni vikar.

Foto: Dragan Vidović

Foto: Dragan Vidović

Na početku mise župnik vlč. Miro Bešlić pozdravio je nazočne, a posebice rodbinu mladomisnika, njegovu majku Ankicu, brata fra Dragana i baku Blažicu.

U svojoj je propovijedi fra Damir istaknuo međusobnu neraskidivu vezu između svećenika i čovjeka/čovječnosti. Naglasio je važnost Božje ljubavi prema svim ljudima, ali i činjenicu da tu ljubav treba prihvatiti i živjeti, te da su za to potrebni dobri svećenici, koji će tu ljubav životom i čovještvom, ali i propovijedanjem svjedočiti. "Da bi svećenik ustrajao na tome putu potrebna mu je pomoć vjernika, ali i molitva", ustvrdio je, a prenio portal kockice.ba.

Svečano misno slavlje glazbeno je animirao duhovni bend Novo nebo.

Na kraju misnog slavlja fra Dejan se zahvalio braći svećenicima na koncelebraciji, ali i svim vjernicima što su uveličali misno slavlje. Župniku vlč. Bešliću poklonio je štolu, a župljanima kalež.

Nakon mise upriličeno je druženje u župnom dvorištu kojem su nazočili župljani župe Čajdraš, koju fra Dejan u srcu nosi.

Inače, ovo je prva mlada misa u župi nakon 33 godine, kada je mladu misu imao vlč. Stipo Knežević.

Fra Dejan je rođen 1991., od oca pok. Stipe i majke Ankice (rođ. Štrbac). Ratne nedaće i stradanja prisilili su ih napuste svoju rodnu grudu. Život ih je odveo u Njemačku, Australiju i na kraju Knin.

Svečane zavjete položio je 22. rujna 2016. Prvi dio studija završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a potom je 2015. nastavio teološki studij u Rimu na Papinskom sveučilištu Antonianum gdje je diplomirao 2017.

KT