Novi Travnik

Mlada misa vlč. Ante Vrhovca


Danas je u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku održana mlada misa vlč. Ante Vrhovca.

Svečanost mlade mise vlč. Ante Vrhovca okupila je ispred crkve Uzašašća Gospodinova veći broj svećenika, mladomisnikovu rodbinu i sugrađane, a na početku bogoslužja nazočne je pozdravio župnik vlč. Marinko Grubešić.
 

Propovjednik je bio mladomisnik iz Slovenije vlč. Gabriel Kavčić, kum don Davor Topić, a civilni kumovi stric i strina mladomisnika - Mirko i Marjana. Nakon blagoslova roditelja Spomenke i Mate mladomisniku su na oduševljenje svih recitaciju pripremili tri sestre i brat, a slavlje pod mladomisničkim geslom Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? uzveličali su združeni zborovi – domaći te zborovi susjedne travničke župe Presvetog Trojstva i župe Lug-Brankovići.

Na kraju je vlč. Ante uputio dirljiv govor zahvale svima koji ga prate na njegovu putu, a nakon mise uslijedio je ručak u njegovim rodnim Podbrđanima.

Ante Vrhovac rođen je 6. veljače 1993. u Novom Travniku. Dolazi iz župe Uzašašća Gospodinova – Novi Travnik. Kršten je u župi Bezgrješnog začeća BDM-a u Posušju 3. kolovoza 1993.

Krizman je u župi Uzašašća Gospodinova – Novi Travnik 25. svibnja 2006. Osnovnu školu završio je u Novom Travniku, a potom je primljen u Nadbiskupijsko sjemenište Petar Barbarić u Travniku. Nakon mature (2011.) nastavlja svoj put prema svećeništvu u VBS-u studirajući na KBF-u u Sarajevu.

Nakon treće godine studija na KBF-u odlukom Vrhbosanskog Ordinarija 2014. nastavlja svoju formaciju u zavodu Germanicum et Hungaricum studirajući na Papisnkom sveučilištu Gregoriana gdje je i diplomirao 17. lipnja 2016.

Među kandidate za đakonat i prezbiterat primljen je 25. ožujka 2014. U službu čitača je postavljen 22. studenog 2015., a u službu akolite 5. srpnja 2016. Đakonski praktikum proveo je u Lug-Brankovići, a za svećenika je zaređen na Petrovo ove godine.

KT