Međugorje

"Mladifest" okuplja mlade iz cijelog svijeta


U Međugorju 1. kolovoza večernjom svetom misom započinje 29. Međunarodni molitveni susret mladih koji će trajati do 6. kolovoza.

Foto: medjugorje-info.com

Foto: medjugorje-info.com

Uvod u Festival je molitva krunice koja započinje u 18 sati, a službeno otvorenje festivala je s početkom mise u 19 sati na vanjskom oltaru. Program svakoga dana jutarnjom počinje molitvom u 9 sati i nakon podnevne stanke nastavlja se u 16 sati, a obuhvaća svakodnevne svete mise te brojne molitvene i duhovne sadržaje.

Geslo ovogodišnjeg susreta je Živjeti od Božje riječi, a očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta. Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz: Austrije, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Libanona, Slovačke, Poljske, Koreje, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Malte, Kine, Mađarske, Engleske, Norveške, Hondurasa, Srbije, Martinika, Portugala i Kanade.
 

Program će animirati Međunarodni zbor i orkestar od 100-ak članova. Tu su i volonteri iz Frame župe Međugorje te prevoditelji koji će simultano prevoditi program na 20-tak svjetskih jezika, a za prijenos ovog događaja zadužena je Radiopostaja Mir Međugorje.

KT