Vareš

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament potvrde u Varešu


U poslijepodnevnim satima u subotu, 7. svibnja vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić u župi Sv. Mihovila Arkanđela u Varešu podijelio je sakrament potvrde za 25 krizmanika.

Na početku sv. mise koju je predslavio nadbiskup Vukšić u koncelebraciji s osam svećenika riječi pozdrava izrekao je najprije župnik domaćin fra Leon Pendeš, a zatim i u ime krizmanika Marija Jozić. „Želimo da uz svoju krizmu uistinu primimo neizbrisivi pečat dara Duha Svetoga za naše buduće dane kako u ovoj godini tako i u novom vremenu što je pred nama“, zaželjela je krizmanica Marija.  

Nakon naviještenoga evanđelja župnik fra Leon pojedinačno je predstavio sedam djevojčica, 17 dječaka i jednog odrasloga mladića kandidate za sakrament potvrde. Pri tome je kazao: „Kao njihov župnik vjerujem da će na temelju ovoga što su dosada naučili shvatiti da ovo nije kraj njihovog učenja o svojoj vjeri nego početak njihovog svjesnog kršćanskog svjedočenja.“

Nakon propovijedi vrhbosanskog nadbiskupa uslijedio je sam obred podjele sakramenta krizme kojemu su pristupili: Anto Krešić, Antonela Babić, Dalibor Štrkalj, Danijel Jovanović, Dario Drijenčić, David Franjić, Domagoj Miočević, Davor Bagarić, Dorian Zloušić, Dragana Barkić, Goran Zekić, Ivona Štrkalj, Jakov Sprečkić, Magdalena Pendić, Marija Jozić, Mario Bošnjak, Marko Buzuk, Nikica Riđić, Patricija Iličić, Radenko Buzuk, Srđan Pendić, Suzana Franjić, Viktor Malbašić, Zoran Marković i Ivan Marić.

Na kraju sv. mise u ime potvrđenika riječi zahvale izrekao je Dario Drijenčić koji je, među ostalim, poručio: „Mi, krizmanici, zahvaljujemo Bogu Ocu i Sinu i Duhu Svetomu za sve darove i poticaje. Bogu i vama svima obećavamo da ćemo nastojati sve ovo što smo naučili i primili cijeniti i poštovati kroz buduće vrijeme i godine pred nama.“

D. K., KT