Nadbiskupova sažalnica u povodu smrti s. Marie-Ane Kusture


Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić uputio je 18. lipnja sažalnicu svima koji su obiteljski, redovnički i rodbinski povezani s pokojnicom.

S. Maria-Ana preminula je 12. lipnja u Belgiji, a bit će pokopana 18. lipnja u Vitezu. U povodu njezine smrti, u ime vrhbosanskog nadbiskupa obratio se generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić prenijevši nabiskupovu sažalnicu. Uz izraze najiskrenije sućuti mons. Tomo je napisao: "Pokojnu sestru Mariu-Anu sam već jučer u svetoj misi preporučio Božjemu milosrđu. Neka je dragi Bog nagradi za sva njezina dobra djela i molitve, za njezino služenje na raznim službama koje su joj povjeravane u Crkvi i Družbi, za predanost u Božju volju u patnjama koje joj je bolest donijela, za njezinu susretljivost i spremnost za suradnju radi dobra ljudi, sestara u Družbi i porasta Crkve Kristove. A svima, koji su ožalošćeni njezinom smrću, neka utjeha bude vjera u život vječni i uskrsnuće tijela."

Mons. Ćosić prenio je također izraze kršćanske sućuti i blizine vrhbosanskog nadbiskupa u miru Vinka kard. Puljića.

Podsjetimo, pokojna s. M. Maria-Ana (Marica) Kustura rođena je 21. srpnja 1952. na Paloču, općina Gornji Vakuf/Uskoplje od oca Ivice i majke Ivke rođene Šarić. U Družbu sestara Služavki Maloga Isusa stupila je u 21. godini života, 18. rujna 1973. U novicijat Družbe ušla je 5. siječnja 1974. u samostanu Doloroza u Čardaku. Prve svete zavjete je položila 6. siječnja 1975. u samostanu Betlehem u Sarajevu, a doživotne 15. kolovoza 1981. u Čardaku.

Službovala je u Belgiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Preminula je 12. lipnja, u bolnici u Belgiji, nakon dulje bolesti u 70. godini života i u 47. godini redovništva.

J.M., KT