Najava: Austrijska biskupska konferencija prvi puta zasjeda u Sarajevu


Zasjedanje ABK pod predsjedanjem kardinala Christopha Schönborna počinje u nedjelju 4. ožujka u sarajevskoj katedrali misnim slavljem u 18 sati, na kojem će sudjelovati i biskupi okupljeni u BK BiH.

Foto: biskupi ABK s kancelarom Sebastianom Kurzom

Foto: biskupi ABK s kancelarom Sebastianom Kurzom

U ponedjeljak će članovi Austrijske BK i BK BiH razmijeniti mišljenja o izazovima s kojima se suočava Crkva i društvo u te dvije zemlje, najavio je u razgovoru za Kathpress generalni tajnik ABK Peter Schipka.

Austrijski biskupi će se u tijeku boravka u Bosni i Hercegovini susresti i s visokim državnim i vjerskim dužnosnicima, tako će kardinal Schönborn s izaslanstvom biskupa posjetiti između ostaloga predsjedništvo BiH, islamsku, pravoslavnu i židovsku zajednicu te crkvene i karitativne ustanove.

Domaćin austrijskih biskupa je vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić a zasjedanje će se održavati u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, gdje će u četvrtak 8. ožujka u 11 sati biti i konferencija za novinare na kojoj će o zaključcima zasjedanja govoriti kardinali Schönborn i Puljić.

KT