Nedjelja solidarnosti u Orašju


Treća korizmena nedjelja, 3. ožujka u crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju obilježena je Nedjeljom solidarnosti uz sudjelovanjem velikog broja vjernika na misnim slavljima.

Euharistijsko slavlje predvodio je nacionalni ravnatelj papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini mons. Luka Tunjić, kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog i plehanski arhiđakon, uz koncelebraciju župnika fra Bone Kovačevića na svetoj misi u 11 sati te vlč. Ilije Matanovića, svećenika iz Vidovica na svetoj misi u 9 sati.

Prigodnu propovijed pod naslovom Kako možemo pomoći misijsko poslanje Crkve uputio je ravnatelj Tunjić napominjući da je vrijeme korizme vrijeme pojačane molitve, posta i djela milosrđa. Govorio je o tome kako pomoći misijama i našim misionarima ne samo u došašću, korizmenom vremenu i na Misijsku nedjelju nego i tijekom cijele godine. „Kako pomoći misijama i našim misionarima jest: Molitva misijske krunice, odvajanje simboličnog dara u misijske kasice te preplatom na Radosnu vijest“, kazao je, među ostalim, mons. Tunjić.

Na kraju propovijedi pozvao je nazočne vjernike da imaju otvoreno i spremno srce sudjelovati u širenju Radosne vijesti kroz i misijsko djelovanje u svojoj župnoj zajednici.

Na kraju svete mise župnik je zahvalio mons. Tunjiću na predvođenju misnih slavlja na Nedjelju solidarnosti i na poticajnim mislima o misijskom poslanju Crkve. Također, fra Bono je pozvao vjernike neka prema mogućnosti ostave dar za potrebe misionara i misija.

J.M., KT