Nekoliko tisuća vjernika na misi uočnici u Busovači


Već pomalo tradicionalno na uočnicu blagdana Sv. Ante Padovanskog, 12. lipnja, vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić predvodio je misno slavlje u Busovači.

U ovo svetište svetoga Ante već u popodnevnim satima slilo se mnoštvo hodočasnika iz Lašvanske doline. Svetac cijeloga svijeta okupio je oko 10 000 ljudi oko Kristova oltara za vrijeme svete mise u 18h. Kardinal Vinko izrazito radostan što može slaviti Boga sa svojim narodom, pozvao je na početku svete mise na molitvu za ostanak u ovim krajevima.

U svojoj jezgrovitoj propovijedi kardinal je uputio riječi ohrabrenja okupljenom puku za svjedočko naviještanje Isusa Krista bilo gdje i bilo kada, ali je također upozorio na tužnu udaljenost naroda od Boga, Crkve i sakramenata.

Na kraju misnoga slavlja sve je srdačno pozdravio busovački župnik, fra Zoran Jaković koji je zajedno sa nekoliko svećenika suslavio euharistijsku gozbu, dok je dvadesetak svećenika dijelilo sakramenat svete ispovijedi. Cijeli događaj praćen je izravno preko radio signala radija Busovača.

S. Marina Jurišić / KT