Novaci posjetili samostan u Fojnici


U nedjelju, 12. studenoga, novaci Franjevačke provincije Bosne Srebrene su posjetili samostan Duha Svetoga u Fojnici.

Fotografija preuzeta s bosnasrebrena.ba

Fotografija preuzeta s bosnasrebrena.ba

Povod je bilo obilježavanje spomena mučeničke smrti fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića koji su ubijeni 13. studenoga 1993. na vratima samostana.

Kako javlja bosnasrebrena.hr obilježavanje je započelo misnim slavljem s fojničkim pukom u samostanskoj crkvi koje je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Maria Katušića i fra Franje Trogrlića. Novaci su animirali misno slavlje čitanjem i ministriranjem.

Poslije ručka sa samostanskom braćom, novaci i meštar su s vikarom fojničkog samostana fra Mariom Katušićem otišli izlet na Fratarske staje.

Nakon povratka su zajedno s pukom i drugim fratrima upalili svijeće na zidu ispred crkve u spomen mučeničke smrti fra Nikice i fra Leona kao i drugih žrtava rata.

Posjet je okončan u ponedjeljak, 13. studenoga misnim slavljem koje je predvodio fra Mirko Majdandžić, župnik u Varešu uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebrene, fra Joze Marinčića, fojničkog gvardijana fra Mire Relote i brojnih drugih svećenika.

Na povratku su novaci s meštrom posjetili samostan sestara klarisa na Brestovskom, razgovarali sa sestrama te se preporučili u njihove molitve.

KT