Odžak

Obilježena i proslavljena misijska nedjelja


U župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u nedjelju 20. listopada proslavljena je misijska nedjelja Tom prigodom svetu misu predvodio je preč. Jakov Filipović, dekan doborskog dekanata i župnik u Odžaku.

Euharistijsko slavlje bilo je svečanije nego obično jer se više sviralo pjevalo.

Nakon svete mise druženje se nastavilo na platou ispred crkve uz zajednički ručak s posebnostima nekoliko svjetskih kuhinja: azijska kuhinja i riža, talijanska kuhinja i tjestenine i salate, americanas raznovrsnim delicijama, a našla se i bosanska kuhinja s pečenim odojkom.

Također je za napomenuti da se na stolovima našao i veliki izbor kolača koje su za ovu zgodu donijele vrijedne domaćice i župljanke ove župe, a koji su bili namijenjeni  za prodaju od čega će sav prikupljeni prihod biti poslan u misije na Haitiu.

Tu se našla i bogata tombola te igre za najmlađe sudionike ove proslave popraćene plesom i kolom.

Na kraju su se organizatori zahvali Bogu na svemu što im daje, a isto su se tako zahvalili i sestrama franjevkama Marijinim misionarkama, koje su nakon rata stigle u ovu župu da zajedno s vjernicima rastu u vjeri i zajedništvu, da skupa uče biti dobri misionari, ali prvo u svojoj župi, svom dvorištu i na svome pragu.

M. P./KT