Sarajevo

Održan VIII. festival duhovne glazbe Marijafest BiH


U subotu, 18. svibnja u Nadbiskupijskom centaru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu održan je osmi po redu Festival duhovne glazbe – Marijafest BiH.

Pobjednici ovogodišnjeg Marijafesta

Pobjednici ovogodišnjeg Marijafesta

Organizatori festivala ove godine bili su NCM, Radio Marija BiH te Udruga katoličkih studenata Emaus.

Od srca pjevate hvalu Bogu
Festival je održan pod geslom Od srca pjevate hvalu Bogu! (usp. Kol 3,16), a okupio je četiri glazbene skupine: iz Žepča, Kupresa, Sarajeva i Novog Travnika. Poseban gost ovogodišnjeg Marijafesta koji je nastupio u revijalnom dijelu programa bio je zbor Osnovne škole Kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Program je započeo euharistijskim slavljem – koje je predvodio ravnatelj Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Vlado Vrebac u koncelebraciji ravnatelja NCM-a vlč. Šime Maršića – a skladnim pjevanjem animirali su ga gosti iz Hrvatske.

U prigodnoj propovijedi vlč. Vlado je citirao Sv. Augustina, koji je rekao 'tko pjeva – dvostruko moli' te potaknuo djecu i mlade da pjesmom slave Isusa i ne ispuštaju pjesmu iz srca, jer će im srce i duša biti radosniji.

Radionice i nastupi
Nakon mise uslijedile su generalne probe zborova, kao i radionice koje su ove godine pripremili i vodili youth workeri i volonteri NCM-a.

Festival je otvoren himnom Marijafesta BiH – Marijo Majko te započeo nastupom zborova uz voditeljsku pratnju Sare Selak i Mie Rabljenović.

Predstavili su se zborovi: dječji zbor Ljiljani Sv. Ante – župa Žepče, župni zbor mladih Svete Obitelji – Kupres, zbor mladih Mali Rim – župa Stup te dječji zbor Zrakice milosrdnog Isusa – župa Uzašašća Gospodinova Novi Travnik.

Ovogodišnje natjecatelje saslušalo je tročlano povjerenstvo u sastavu: pastoralna suradnica u župi Gromiljak s. Marinela Zeko, SMI; vršnjački edukator u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. Blaž Protuđer te profesor u Osnovnoj školi Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici Dario Cuculić.

Nakon nastupa zborova u natjecateljskom programu, uslijedio je revijalni dio, a okupljenima su se obratili ravnatelj Maršić te koordinator Udruge Radio Marija BiH Dražen Janko, koji su zahvalili svima na dolasku te ih ohrabrili nastaviti pjesmom slaviti Gospodina.

Na kraju festivala proglašen je ovogodišnji pobjednik – župni zbor mladih Sveta Obitelj – Kupres.

Video zapis cijelog festivala može se pogledati na službenim YouTube kanalima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te Radio Marije BiH.

Martina Vidović/ J.P., KT