Održana 35. sjednica Stalnoga vijeća Biskupske konferencije BiH


Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 35. sjednicu u ponedjeljak 18. rujna u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Sjednicom je predsjedao vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK-a BiH, a sudjelovali su mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK-a BiH i generalni tajnik BK-a BiH mons. Ivo Tomašević, a ispričao se banjolučki pomoćni biskup mons. Marko Semren, član Vijeća.

Članovi vijeća upoznati su s provedbom zaključaka koje su biskupi donijeli na svom 87. redovitom zasjedanja Biskupske konferencije održanom 13. i 14. srpnja  u Banjoj Luci. Nakon rasprave o pojedinim zaključcima čija je provedba u tijeku, dali su potrebne smjernice Tajništvu BK-a BiH.

Biskupi su također razmotrili pojedine važnije dopise koji su stigli na adresu BK-a BiH u posljednje vrijeme te dali smjernice za njihovo rješavanje.

Članovi su dogovorili i dnevni red 88. redovitog zasjedanja BK-a koje će se održati 6. i 7. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, javlja KTA.

Potaknuti pismom generalnog tajnika Biskupske sinode kard. Maria Grecha, biskupi će posebnim dopisom pozvati sve članove biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini da se na osobit način u 26. nedjelju kroz godinu, 1. listopada ujedine u molitvi za plodan rad predstojeće XVI. Opće redovite skupštine Biskupske sinode na kojoj će sudjelovati i delegat Biskupske konferencije BiH.

J.P., KT