Sarajevo

Održana XX. sjednica Središnje uprava HKD "Napredak"


U Napretkovu klubu "Lira" u Sarajevu je 19. lipnja održana XX. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" na kojoj se razgovaralo o predstojećoj Izbornoj skupštini Društva.

Pod predsjedanjem predsjednika Napretka mons. dr. Franje Topića, na sjedinici je sudjelovalo 17 članova Uprave i drugih Napretkovih tijela. Nakon uvodnih riječi te usvajanja dnevnoga reda i zapisnika, pristupilo se razmatranju scenarija za 66. Glavnu izbornu skupštinu koja će biti održana 6. srpnja u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu. 

Budući je mons. Topić najavio da se neće ponovno kandidirati za predjednika Napretka članovi Središnje uprave su razgovarali o predloženim kandidatima. Spomenuto je da će dugogodišnji predsjednik Topić ostati aktivan u Društvu kao član Središnje uprave koja će biti smanjena u odnosu na dosadašnje sazive. Također, najavljeno je da će misu u okviru skupštine predslaviti patrijarh Jeruzalema mons. Fuad Twal.

Nakon održane posljednje sjednice koja je bila posljednja u ovom sastvu Središnje uprave, Napretkovci su druženje nastavili večerom u restoranu Lovac.