Sarajevo

Održane duhovne vježbe za svećenike u NCM "Ivan Pavao II."


Pod vodstvom provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića, OP od 12. do 15. studenoga održane su duhovne vježbe za svećenike u zgradi Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u Sarajevu.

Misao vodilja razmatranja kojim su svećenici "punili svoje duhovne baterije" bio je lik kralja Davida, kojemu je u Bibliji, kako je istaknuo voditelj, poslije Isusa, posvećeno najviše poglavlja. 

David je čovjek grješnik koji ima srca za Boga, priznaje svoje grijehe za razliku od kralja Šaula koji traži opravdanja za svoja nedjela. Zbog toga je i dobar poticaj i primjer da je put obraćenja nešto na što je svaki čovjek pozvan ako vjeruje u Boga, a na osobit način onaj koji je životom odgovorio na Božji poziv slijediti ga izbliza.

U njegovu se životu iščitava kako valja odvagnjivati svoje snage te se na vrijeme povući i prepustiti Bogu i drugima upravljanje. Također, kralj David može biti primjer pouzdanja u Boga i ne skrivanja svojih grijeha nego priznavanja i kajanja za njih. 

Tijekom duhovnih vježbi svećenici su zajednički molili časoslov, slavili svete mise, imali euharistijsko klanjanje i ispovijed. 

Osim toga, zahvaljujući ravnatelju NCM-a Ivan Pavao II. vlč. Šimi Maršiću i djelatnicima, mogli su uživati u uređenosti prostorija u kojima su boravili i nadasve kuhinji koja je u potpunosti pratila bogatstvo duhovne ponude.

KT