Rumboci

Otvorena multimedijalna dvorana u župi Rumboci


U Rumbocima je 1. prosinca upriličena mala svečanost, a povod je bio otvaranje novoizgrađene župne dvorane koja će imati višestruku namjenu. Od vjerskih do kulturnih, ali i za druge potrebe ove župe.

Foto: Rama-prozor.info

Foto: Rama-prozor.info

Svečani blagoslov dvorane obavio je fra Ivan Jelić. Otvorenje dvorane obilježeno je i prigodnim programom, a svečanost su svojim nastupom upotpunili župni veliki, mali i framin zbor, mlada glazbenica Lucija Šarčević, kao i učenici Osnovne škole fra Jeronima Vladića, koji su izveli predstavu Diva Grabovčeva, piše Rama-prozor.info.

Na poseban način župnik fra Jure Perić zahvalio je svojim župljanima, kao i donatorima, Općini Prozor-Rama s načelnikom, fra Josipu Joziću za prevođenje molbi za pomoć iz njemačkog govornog područja, Elektroprivredi HZ-HB, Crkvenoj organizaciji organizaciji Kirche in not, njemačkoj Biskupiji Tür, Nadbiskupiji München, Biskupiji Köln, župi svetoga Georga iz Švicarske. Zahvalio je također i svim izvođačima radova na ovoj dvorani.

Proteklih dana završeni su posljednji radovi na postavljanju opreme, tehnike i namještaja i od večeras, dvorana može služiti onome čemu je i namijenjena. Uz veliku dvoranu, koja je prilagođena za različite potrebe, tu je i manja, koja će služiti za rad Frame i druge potrebe mladih koji aktivno sudjeluju u radu župne zajednice. Velika dvorana, po potrebi može služiti kao kino dvorana, ali i dvorana za izvođenje predstava ili proba župnog zbora, promocije knjiga i sl.

Ovim činom župa Rumboci osigurala je odlične uvjete za rad i nastavak djelovanja, u prvom redu članova Frame i župnog zbora, ali i prostor koji je prikladan i za druge potrebe ove župne zajednice.
Po završetku programa druženje župljana i njihovih gostiju nastavljeno je uz prigodan domjenak i "čašicu razgovora", piše Rama-prozor.info.

KT