Sarajevo

Paljenjem četvrte svijeće završen „Advent na Stupu“


Paljenjem četvrte svijeće na adventskom vijencu te zajedničkim druženjem 21. i 22. prosinca završen je još jedan „Advent na Stupu“, četvrti po redu u organizaciji župe Uznesenja BDM-a i HKUD-a „Don Ivan Trobentar“.

U večernjim satima, u subotu 21. prosinca na vanjskom oltaru Gospina svetišta u sarajevskom prigradskom naselju Stup upriličeno je posljednje adventsko druženje u 2019. Kao što je bio slučaj i u prethodnim subotama susret je najprije započeo molitvom te paljenjem svijeće na velikom vijencu koji se nalazi u dvorištu župe. Obred je predvodio vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić uz sudjelovanje župnika i čuvara svetišta preč. Miroslava Ćavara.

Nakon toga uslijedio je zajedničko druženje uz glazbu uživo te su prisutni u četiri kućice mogli kupiti neke od brojnih delicija koje su pripremili župljani te djelatnici NCM-a Ivan Pavao II., ali se i ugrijati uz kuhano vino, čaj ili rakiju. Čak i ružno vrijeme, kiša i jak vjetar, nisu uspjeli pokvariti adventski ugođaj.

Cijela akcija je bila humanitarnog karaktera te će novac prikupljen tijekom Adventa na Stupu u narednim danima biti proslijeđen najpotrebitijim članovima župe.

Novost ovogodišnjeg manifestacije je postavljanje kućica u prostranom dvorištu župe te je generalna ocjena svih, kako organizatora tako i posjetitelja, kako je to bio puni pogodak. Osim domaćih župljana primjetan je bio i veliki broj gostiju iz drugih sarajevskih župa, ali okolnih mjesta koja gravitiraju glavnom gradu BiH. Svi se oni nadaju kako će ovaj vid druženja s naglašenim humanitarnim karakterom postati tradicija na Stupu.

KT