Odžak

Početak nove školske godine uz izlet i blagoslov djece i školskih torbi


Djeca iz župe Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja Odžak, predvođena s. Agnieszkom, župnim vikarom vlč. Sandrom Jurešićem i župnikom preč. Ilijom Orkićem, 16. rujna išli su na izlet u župu Pećnik.

Na izlet su išli i neki od njihovih roditelja, kako bi bili logistika i pomogli u prijevozu djece, a želja je bila napraviti izlet u prirodu i povezati ove dvije župe.

Nakon dolaska slavili su svetu misu u 10 sati, a predvodio ju je upravitelj župe Pećnik preč. Orkić, dok je propovijed uputio vlč. Sandro. Njima su se pridružili i župnik u Modriči vlč. Anto Perić i bivši pećnički župnik vlč. Pavao Brajinović. Na kraju mise vlč. Pavao progovorio je o prijeratnom Pećniku, pohvalivši svoje bivše župljane, te su potom svi zajedno otišli na obližnji izvor Točak.

Pećničani su se pobrinuli zajedno s roditeljima da djeca imaju što prizalogajiti, a zatim su se svi spustili na obližnje nogometno igralište, gdje su igrali raznih igara.

U nedjelju, 17. rujna na pučkoj misi bio je blagoslov djece i školskih torbi. Župnik Ilija je u propovijedi, između ostalog, rekao kako i djeca imaju što oprostiti odraslima, pa i svojim učiteljima i profesorima… Pa i onima koji su smislili tako velike torbe koje jedva nose u školu. A također i odrasli trebaju oprostiti djeci za sve nepažnje, nestašluke, nenapisane zadaće i nezainteresiranosti…

Na misi se okupio lijep broj djece, koja su i pjevala za vrijeme svete mise.

TiFilico/ J.P., KT