Sarajevo

Polaganje prvih privremenih zavjeta


Na blagdan Rana Svetog Franje, 17. rujna, u provincijalnoj kući Školskih sestara franjevki na Bjelavama u Sarajevu, za vrijeme euharistijskog slavlja koje je predvodio fra Nikica Vujica, prve privremene zavjete položila je novakinja Nikolina Vujica, uzevši redovničko ime s. Janja.

U nazočnosti sestara, roditelja i rodbine zavjete je primila s. Kata Karadža, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina. Kako javlja redovnistvo.ba, u koncelebraciji s fra Nikicom, inače definitorom i ekonomom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, bio je preč. Mato Majić, župnik katedralne župe Presvetog Srca Isusova i sarajevski dekan.

Fra Nikica je svoju homiliju počeo riječima Romana Guardinia, kazavši kako su radost i ozbiljnost dvije sestre blizanke. Zatim se osvrnuo na riječ Božju iz liturgije dana: „Bože sačuvaj da bih se ja ičim ponosio osmi križem Gospodina našega Isusa Krista... I hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom“. Pozvao je s. Janju i sve okupljene da svoj poziv žive ozbiljno i radosno svakoga dana oslanjajući se na Božju Riječ.

Na kraju euharistijskog slavlja nazočnima se obratila s. Kata, čestitavši s. Janji na odvažnosti poziva.

Zajedništvo se nastavilo na ručku u samostanskoj dvorani za vrijeme kojeg je i s. Janja uputila svoju zahvalu.

J.P., KT