Pomoć žrtvama razornog potresa u Albaniji


Počevši od ranog jutra 26. studenoga podrhtava tlo pod naletom razornog potresa u zemljama Jugoistočne Europe s epicentrom u Albaniji, posebno u glavnom gradu Tirani i u gradu Draču.

Tijekom minulih dana iz sata u sat pristizale su vijesti o pogibiji i stradanju ljudi i njihove imovine. Medijske oči svijeta usmjerene su prema ovom području uz obećanja o konkretnom suosjećanju i slanju potpore za zbrinjavanje svih stradalnika: poginulih, ranjenih, osoba bez krova nad glavom i svih onih koji trebaju nužni smještaj, hranu i lijekove, može se pročitati na caritas.ba.

I mi u Caritasu Bosne i Hercegovine zajedno s nad/biskupijskim Caritasima u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci svima Vama želimo izreći svoju ljudsku, vjerničku i karitativnu solidarnost i pomoći u ovoj teškoj situaciji. Iskreno ljudsko suosjećanje i vjerničke molitve ožalošćenima zbog pogibije njihovih najbližih, ali i spremnost pružanja konkretne pomoći najpotrebnjima.

Kao konkretni znak našeg karitativnog zajedništva i solidarnosti sa svim stradralima Caritasi u BiH poslali su 7 000 EUR-a za aktivnosti koje se provode u zbrinjavaju najpotrebnijih nakon razornog potresa. Isto tako mi u Bosni i Hercegovini ovim krećemo s pozivom da se svi zainteresirani priključe Apelu Caritasa BiH i svojim darom pomognu najpotrebnijima, piše portal caritas.ba.

Caritas Albanije, koji već ima projekt pomoći stradalima od potresa koji se desio tijekom ljeta ove godine, odlučio je dio sredstava usmjeriti za osnovne potrebe u Draču koji je i najviše pogođen. Pristigla sredstva će se koristiti za kupovinu hrane, higijene, deka i drugih potrebnih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Obzirom na ozbiljnost izvanredne situacije u Albaniji Caritas BiH ovim pokreće akciju prikupljanje sredstava za stradale od potresa u Albaniji. Novac prikupljen na ovaj način biti će doprinos Apelu Caritasa Albanije za pomoć stradalima, javlja caritas.ba.

Samo novčane darove možete uplatiti na bankovni račun Caritasa BiH:

Uplatom na Žiro račun Caritasa BiH:

Korisnik: Caritas BiH

Adresa : Mehmed b.K. Ljubušaka br. 6, 71000 Sarajevo

Kod: UniCredit bank d.d. Mostar

Adresa: Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar

Broj računa u KM: 338 690 221 206 2902

Broj deviznogračuna: IBAN BA39 338 690 481 206 3318

S.W.I.F.T. CODE: UNCRBA 22

Svrha uplate: Potres u Albaniji

Pozivom na donacijski telefon Caritasa BiH:

BH Telecom broj: 090 292 064

Cijena po pozivu 3,00 KM, PDV uključen!

KT